Първоначално публикувано от vladev
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ако свърши нафтата напълно и след като сложиш отново, вместо да се мъчиш да запалиш веднага, първо подгрей 4-5 пъти и тогава пали, иначе има опасност да ти падне и акумулатора.
Comment
-
Първоначално публикувано от vladev Покажи съобщениеНе е хубаво да свършва нафтата, защото на дъното на резервоара има боклуци, които ще влязат в системата. Освен това ако се стигне до там, че чак угасне заради липса на нафта - предполагам, че след това ще трябва доста време да върти стартера, преди да подкачи отново.
И ако свърши нафтата не е необходимо да върти стартера за да подкачи нафта и да се обезвъздуши системата на ново!
Помпата е електрическа и е достатъчно ключа да се завърти на контакт и да се изчака няколко сек. докато спре да бълбука. Ако не спре докато помпата работи просто връщаш ключа и пак на контакт за да включи помпата на ново.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Тука трябва да се отчете и друго, ако загасне колата в движение.
писва компютъра и те стряска
губиш мекото въртене на волана и завиваш трудно - ако си в завой или по планински път
Спирачките стават неефективни
и т.н.
Абе не е желателно да се кара до дупка на резервата на горивотоAlfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
Ок повечето от нещата са ми ясни,не смятам да я оставям без гориво,Просто попитах за допълнителна информация,Благодаря на всички съветите са ви много полезни за мен,още веднъж благодаря
Comment
-
Първоначално публикувано от bonc Покажи съобщениеДобър вечер,бих искал да ви попитам колко долу горе ще излезе на алфата да и сложа един би ксенон.
И разбира се дали си заслужава?sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217
Comment
-
Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщениеЗаслужава си.Но цената е много относителна величина в случая.Като почнеш от 40 лв. за комплект и като стигнеш до 100-на лева за комплект.Аз моите съм ги взел за по 40 лв.,но това е с отстъпка като за мене иначе са по 80 лв. продажна цена.Светя си с тях почти година вече и нямам грижи .Ксеноните са ми със SLIM баласти.Доволен съм.
Comment
-
Първоначално публикувано от bonc Покажи съобщениеТова е друга цена вече,на едно място ми казаха за 260.sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217
Comment
-
Колеги тия дни се зачудих и се реших да попитам при нашите турбини на дизела може ли да се постигне звуковия ефент както при тези на бензина въпросния звук (тсссс),като отнемеш газта преди превключване на скорост?
и друго какво налягане трябва да прави турбината при определени обороти ако нялой знае нека сподели, чета колата с фес.
и друго много се оглеждам по коли с изнесен Кулер на предната броня това възможно ли е и какъв да е ако е възможно,там между халогените?
Благодаря ви и ако някои има конкретни отговори и снимков материал нека пише и на ЛС
И кулерите имат ли някакви характеристики глесам в нета и от мерцедес е220 и астра 1,7 като дължина пасват!Last edited by Zafo_84; d.m.y г., 23:28.
Comment
-
Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщениеКолеги тия дни се зачудих и се реших да попитам при нашите турбини на дизела може ли да се постигне звуковия ефент както при тези на бензина въпросния звук (тсссс),като отнемеш газта преди превключване на скорост?
и друго какво налягане трябва да прави турбината при определени обороти ако нялой знае нека сподели, чета колата с фес.
и друго много се оглеждам по коли с изнесен Кулер на предната броня това възможно ли е и какъв да е ако е възможно,там между халогените?
Благодаря ви и ако някои има конкретни отговори и снимков материал нека пише и на ЛС
И кулерите имат ли някакви характеристики глесам в нета и от мерцедес е220 и астра 1,7 като дължина пасват!sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217
Comment
-
http://prodavalnik.com/manual-boost-...oler-i16516733
КОлеги това нещо върши ли работа и каква точно му е функцията доколкото четох с това се променя налягането на турбината,така ли е или греша и има ли ефект от монтажа му и какъв е той?
може да не е конкретния но това намерих със снимка,разяснете ми какво върши това клапанче и как се използва?
Ето този ефект търся:
http://www.youtube.com/watch?v=2BqDj4czIGI
Comment
-
Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщениеhttp://prodavalnik.com/manual-boost-...oler-i16516733
КОлеги това нещо върши ли работа и каква точно му е функцията доколкото четох с това се променя налягането на турбината,така ли е или греша и има ли ефект от монтажа му и какъв е той?
може да не е конкретния но това намерих със снимка,разяснете ми какво върши това клапанче и как се използва?
Ето този ефект търся:
Просто трябва да ти направят ремап на ЕКУ-то.
На клипа с Алфата просто се чува звука от турбината и при теб го има, но при по-големите турбини е по-силен....Last edited by haljscho; d.m.y г., 08:09.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщениеhttp://prodavalnik.com/manual-boost-...oler-i16516733
Ето този ефект търся:
Не съм сигурен обаче,че няма да ти трябва бустконтролер,с него се правят част от настройките на налягането.Уред за буста,обаче задължително ще е необходим,да си гледаш какво се случва с налягането в движение,как надува турбото,виждаш и кога изпадаш в турбодупка,по-леките естествено,тя ако е фрапантна се усеща и без уред.
Тук във форума едва ли някой от разбиращите ще ти каже всичко по-монтажа,кое,къде,как и какво.Не е невъзможно да си ги монтираш тези неща сам,но трябва да се ровиш в нета,за да разбереш как,става.И след монтажа или преди него отиваш само за ремап на екуто.sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217
Comment
Comment